Cool Classic Challenge

“Cool Classic Challenge” is een jaarlijks terugkerende kaartleesrit voor klassieke automobielen en youngtimers bestaande uit een ochtend- en middagetappe. Totaal leggen de deelnemers een kleine 200 kilometer af. De kaartleesopdrachten variëren van het bekende bol/pijl tot het ingetekende lijn met barricades. De moeilijkheidsgraad van de opdrachten is echter zodanig dat zowel beginner als de doorgewinterde rallyrijder een leuke dag zal hebben. Er zijn twee klassen te rijden; de Toerklasse en de Sportklasse.”

“Cool Classic Challenge”  is een initiatief van Stichting Coolclassic Challenge. De organisatie streeft ernaar om dit evenement jaarlijks te laten terugkeren, echter ieder jaar met een andere start- en finish locatie in Oost-Nederland. “Cool Classic Challenge” is een kaartleesrit waarbij als uitgangspunt geldt dat de deelnemers zich houden aan de verkeersregels. Een snelheidselement ontbreekt dan ook geheel. De rit wordt uitgezet door Martin Roosenboom, bekend van de Alzheimerrally, de Gelderlandrit en de Classic 500. Het is een zeer ervaren uitzetter die weet wat een rallyrijder nodig heeft voor een intensieve, maar o zo leuke dag met zijn klassieker of mooie youngtimer!

Door de bijdrage van de drie sponsoren: Hemstea wijnen, Automobielbedrijven H. Arink  en Factor & Ros aan het evenement is het mogelijk de kosten van de rally laag te houden. Er is geen winstoogmerk. De rally moet kostendekkend kunnen draaien en de sponsoren zorgen voor de extra’s in de rally! Daarnaast steunen we elk jaar een goed doel.